top of page

BEBEĞİM ÇOK GAZLI!! Bebeğim az emiyor, gazı olduğu için beslenemiyor, bebeğim çok gazlı, ağlıyor...


Ve dahası... Bebekler dünyaya geldiklerinde , yemi ortama , anne karnı dışında bi yere alışma sürecine girerler. Ve anne karnından çıktıktan sonrada bir çok değişimler yaşarlar. Yeni dünyaya gelen bi bebekte göz korkutan en önemli konu “KOLİK Mİ?” “ÇOK GAZLI Bİ BEBEK Mİ ?” oluyor.


Peki nedir bu bebeklere gaz yapan sebep?

Şimdi çok üstünde konuşulmayan bi gaz sebebi hakkında konuşalım istedim.


“ÖN SÜT”

Ön süt anne göğsünden bebeğe aktarılan ilk süttür. Sulu ve açık beyaz görünümlüdür. Laktoz açısından oldukça zengin olan ön süt, bebekler içinde en çok gaz yapıcı sebeplerin başında gelir. Özellikle 2,5 ayından sonra bebeklerde dönemsel bi meme reddi başlar ve emerken birden kendilerini atmaya başlarlar. Aslında bu tam olarak meme reddi olarak aktarılmaz ama, bebek bu hareket sonrası doğru bi beslenme sağlayamacağından 1/2 dk ön süt alımı sonrası daha çok gaz problemi yaşarlar bu kısır döngü şeklinde devam eder.


Eğer sizinde bebeğinizde anlatılan problemler var ise;

- Kendini geriye atıyor,

- Tam doygunluk sağlayamıyor bu sebeplede uykular yarım kalıyorsa

- Sürekli huzursuz ve mız mız bir haldeyse,


mutlaka sütünüzü sağıp kaşık yardımıyla vermeye çalışın ki tam doygunluk oluşabilsin, kendini geriye atma durumu olmayacağı için iyi beslenme sonrası iyi bi uyku geçişi sağlayabilsin. Bu durum genel olarak 4,5 aydan itibaren bebeği terk ediyor ama kalıcı bi durum varsa daha çok üstüne gidilmeli.


Tan doygunluk için , bebeğinizi en az 15 dk emzirmeniz gerektiğini unutmayın, eğer az az emen ve sık sık huzursuzlanan bi bebeğiniz var ise ön süt alımına bağlı olacağını unutmayım..


Tabiki herşeyden önce Doktor Kontrolü!


4.433 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page